התנקזות של מים מובילה לעיתים לרטיבות בקירות הפנימיים והחיצוניים בתוך הבית, מצב זה יכול להיות בכל מקום בו לא בוצעו עבודות איטום כפי שצריך ובהתאם לסוג הקירות והחדרים. ניתן לטפל בבעיית הרטיבות עוד בטרם התחילה ע"י איטום קירות.
מהי רטיבות קפילארית?
רטיבות קפילארית היא רטיבות אשר נוצרת כתוצאה מעליית מי הקרקע כלפי מעלה או דליפת מים ממקום גבוה בדירה אל הרצפה וחזרה מעלה, בעיקר בבניינים. הרטיבות הקפילארית ניתנת לזיהוי כשהיא פוגעת באזורים נמוכים בקיר מעל הפאנלים שבין הקיר לרצפה. המים עולים בקיר מעלה ע"י כושר הספיגה של הקיר ונקבוביות בו.
כיצד אוטמים רטיבות קפילארית?
את הרטיבות הקפילארית מונעים ע"י החדרת חומרי איטום אל עומק יצירת הבטון בקרקע שיטה זאת נקרא אימפרגנציה. דרך נוספת לאיטום היא אשר נהוגה בבנייה חדשה היא התקנת חוצץ איטום משחתי בשלב הכלונסאות ובין שורת הבלוקים הראשונה לרצפה.
כיצד מתמודדים עם רטיבות בתקרה?
במקרה של רטיבות בתקרה ע"י איטום הגג. בגג רעפים ובגג שטוח מבצעים בדיקות הצפה ובודקים את מיקומה המדויק של הנזילה. בגג רעפים מדבירים יריעות ביט ומניות קלות או בצמוד לרעפים על קונסטרוקציית הגג או על תקרת הרביץ מתחתיו. כמובן שיש לבדוק את תקינות הרעפים והרוכבים בטרם האיטום. במידה ומדובר על גג שטוח שמים זיפות קל על הגג, ואם מדובר על בעיות רטיבות קשות יותר יש לבצע איטום ביריעות ביט ומניות וסיוד אקרילי לאחר מכן.
מתי יש צורך לאטום?
על מנת לאטון את קירות הגג הבית בצורה טובה ביותר על מנת למנוע רטיבות בקירות הבית, חשוב לעשות זאת כאשר נכנסים לדירה חדשה. אם לא נעשה זאת המצב יחמיר עוד יותר ושירדו גשמים הם יחמירו את המצב עד לכדי עובש והתרבות חיידקים. מצב זה לא רק שמסוכן לנו אלא גם לא אסתטי לעין ומהווה בעיות נשימה ולאלרגיות שונות. והגרוע ביותר שבטווח הארוך היא תגרום להיחלשות קירות הבית וכן להתמוטטותם. על כן חשוב לטפל בבעיית הרטיבות כמה שיותר מהר, על מנת לא לגרום לנזקים חמורים יותר.