השמירה על הבית והביטחון האישי שלנו בטרטוריה הכי אינטימית שלנו ,מאפשרת לנו להיות בביטחון מלא ללא כל חשש. לכן, בשנים האחרונות אנו רואים לא מעט בתים פרטיים אשר סביב ביתם ישנם שערים חשמליים מפני פריצות של גנבים. השערים החשמליים שומרים על החנייה הפרטית שלנו וכן על בני ביתנו לאורך כל שעות היום.
אילו סוגי שערים חשמליים קיימים
קיימים מספר סוגי שערים חשמליים כאשר הם נחלקים לשערי הזזה חשמליים אשר כוללים שערי הזזה על מסילות, שערי הזזה קונוזולי, וכן שערי כנף חשמליים ושערי הרמה חשמליים.
שערי הזזה על מסילות- אלו שערים אשר נעים על גבי מסילות מקובעות אשר מחוברות לקרקע. מדובר על שערים חזקים, גדולים ומאסיביים. ניתן אף להתקין אותם במעברים רחבים כשער כפול. שערים אלו מתאימים לבתים פרטיים, חנויות, מפעלים וחניונים תת קרקעיים.
שערי הזזה קונזולים- אלו שערים ללא צורך במסילות, הם נראים כמרחפים באוויר ומפתחים לצד אחד ומוחזקים ומיוצבים ע"י גשר או מסילה צדדית. שערים אלו טובים לחניונים ובכניסה למפעלים, מוסדות ציבוריים, שער יישוב.
שערי כנף חשמליים- אלו שערים שעשויים מברזל פלדה או אלומיניום ונפתחים על ציר בעזרת שליט. שערים אלו מאפשרים גמישות רבה בבחירת גודל השער הודות למשקלם הקל. הם מגיעים במגוון עיצובים ועם מספר סוגי מנועים בהתאם לתדירות השימוש בהם. השימוש בהם הוא לרוב בבתים פרטיים.
שערי הרמה חשמליים- שערים אלו בנויים מאלומיניום או ברזל. הם מתרוממים מעלה ע"י מנוע חשמלי כשערים הנגללים בדומה לפתיחת תריס אל תוך תיבה או הנגללים באופן חלקי במקביל לתקרה. וכן ישנם שערים אשר מתרוממים מעלה כיחידה אחת. שערים אלו מתאימים למקומחות עם כניסה צרה במיוחד חניות פרטיות. מדובר על שערים שקטים וקלים לתפעול.
יתרונות שערים חשמליים
לשערים חשמליים ישנם יתרונות רבים לעומת שערים אחרים. ראשית, הם מעניקים כניסה ויציאה מהירים ללא כל מאמץ. שנית, מדובר על שערים שקטים מאוד שלא עושים רעש, ביחס לשערים אחרים שנגללים הצידה באופן ידני ועושים רעש של חריקה או חיכוך. שלישית, השערים קלים לתפעול כך שבשניות הם נפתחים. רביעית, מדובר על שערים חזקים ועמידים מפני פגיעה חיצונית וכן מפני פגעי מזג האוויר. חמישית, הם נותנים לנו הגנה מלאה מפני פריצות וגנבים למיניהם וכן אנשים לא רצויים. שישית, אין צורך בשומר אתם אלו ששולטים על השער ופותחים וסוגרים מתי שאתם רוצים.